Day II Staten Island and Statue of Liberty

Vid 5 tassar alla omkring i omgångar. Tidsskillnaden gör en yr och konstig. Vi köper bröd i affären runt hörnet och tar med kaffe upp i lägenheten. Lite svalare ute än inne. Alla är glada att alla är vakna, vi har nog väntat på varandra sedan klockan 4. Alla fönster var visst öppna, inte så konstigt att AC’n inte kunde göra sitt jobb under natten. Vi duschar en gång till.

För 30 dollar köper vi varsitt 7dagars tunnelbanekort. Åker linje 1 hela vägen genom Manhattan ner till South Ferry. Hoppar på Staten Island Ferry för att komma ifrån för att komma in. Backa för att gå fram. Det fläktar skönt och på håll ser vi frihetsgudinnan och Ellis Island. Vi alla fantiserar nog om de öden som väntade för de tusentals emigranter som efter veckor till havs möttes av hennes uppsyn och brinnande fackla. Manhattan vilar under disen mellan New Jersey och Brooklyn. I hamn vid St. George Ferry Terminal går vi av för att gå på igen. Jag fantiserar igen om emigranterna, och hur det var för Titanics få överlevande som ombord på Carpathia seglade in mot pir 54 3 dagar efter katastrofen.

Hon har nog sagt många saker, vår frihetsgudinna, till många olika människor.

Whitehall Ferry Terminal Coast guard South Ferry United States Statue of Liberty seen from Staten Island Ferry Staten Island Ferry South Ferry Manhattan World Financial District Manhattan from Upper Bay Brooklyn Heights