Louvren

Jag tycker verkligen om mindre museum som jag kan ta mig igenom i lugn och ro utan att bli för mätt och som inte har ihjäl min kropp.
Louvren, det mest besökta museet i världen, är övermäktigt. Efter 8 timmar hasar vi förbi storslagna verk, oförmögna att ta in dem. Vi ser ingenting längre. Och då har vi två våningar kvar och har gått förbi flera avdelningar. 
Det sägs att det tar tre veckor att ta sig igenom Louvren och dess konstverk och efter gårdagen känns det inte helt osannolikt. 

Men, det finns en tjusning med det övermäktiga också. Louvren som monument till exempel. Salarna är egna konstverk och skulle överleva utan målningarna och skulpturerna som ställs ut där. 

Och sen, det övermäktiga i sig är en tjusning. Konstverken är enorma, fantastiska, storslagna.. Louvren är helt fantastiskt på många sätt.

Och nu när vi inte är i Paris en weekend så har jag all tid i världen att gå till Louvren, sätta mig i EN sal och beundra verken. Och sen gå hem. Jag kan göra så varje dag, om jag vill. Den känslan! Jag går också in gratis på alla museum då jag är under 26 (hur bra?). Paris is TOO good.

Om någon undrar vart besökarna tar vägen..