Musée Rodin

Om jag hade varit ett hus, så hade jag velat vara Hôtel Biron, bostadshuset från 1700-talet som Auguste Rodin bodde och arbetade i. Alternativt, om jag nu inte var ett hus, så skulle jag kunna tänka mig att själv bo och arbeta där.

Huset var öppet igen efter renoveringen som det skulle, men bara halva delen och hans permanenta utställning var ersatt med en tillfällig om hans tidigare år. Spännande att se, men vi saknade våra favoritskulpturer. Huset i sig är dock värt ett besök (och skulpturerna och målningarna också..) med sitt knarrande golv, höga tak med stuckaturer, det snidade trappräcket, fönsterna med utsikt över trädgården och Invaliddomen. 

Ah, jag kan se mig själv i en bakelse till klänning flanera i trädgården längs blommande rosenbuskar (där finns 2000 st) med min kära vid min sida.

Info:
Närmsta metro är Varenne. Inträde mellan 6-9 euro (lite beroende på vad man vill se), trädgården ingår. Om ni bara vill strosa runt i trädgården, fika och beundra skulpturerna där så kostar det 1 euro. Under 26 är det gratis, likaså första söndagen varje månad.