Onsdag.

Jag har köpt färsk broccoli till dig, säger han. Och färskpressad clementinejuice. Jag får smaka och står med flaskan i handen när han håller fram allt han har köpt. Ost, havremjölk, korv och ägg. Räksallad, körsbärstomater, melon, bananer och kiwi. Bacon, sallad och en tandborste. Han räknar på fingrarna och säger fem dagar. Du har fem dagar på dig. Jag tittar på honom och tänker att han är så fin mot mig.
Under de dagar vi har varit hemma de senaste veckorna har endast ägg stått till förfogande. Jag har accepterat faktum utan någon som helst kamp och ätit ägg varje dag. Försökt att försvara bristen på tid och engagemang för en sambo som kommer hem och frågar om just det. Och jag ler och känner i hela kroppen hur viktigt just det där var alldeles just nu. Tänker att han är så himla fin mot mig.

Vi bjuder hem pappa och steker korv och blandar en fetaost-sallad. Öppnar champagnen vi fick under turnén och skålar för en pappa som jämt får styra upp saker och ting. Som varje gång svarar ja, vad kul! när vi ringer efter hjälp.

Idag fräser jag broccoli och purjolök med sesam- och solrosfrön, dricker juice, vatten och kaffe och sölar runt i en städad lägenhet. Ringer några viktiga samtal, tvättar och packar men koncentrerar mig till stor del också på att inte göra någonting innan jag går till jobbet i eftermiddag. Och att njuta av det.

Älvsered