Today’s work.

Denna dag har förutom härligt solsken börjat med en tidig långpromenad och löptur, jag har provpackat alla tavlor, funderat, tänkt, vridit och vänt på mina alster för Louvren, handlat och bockat av ytterligare några punkter på min att-göra-lista.
Högst upp på listan idag står Paris och Louvren. De 6 verk som ska ner till utställningen är på väg hit från ateljén. Nu ska de synkas och jag ska skapa mig en ordentlig överblick. Jag måste ta ett beslut angående den sista haren. Ikväll ska jag ha svar på alla frågor gällande hans roll inför utställningen, om det är värt att satsa på honom inför Louvren eller låta han ta den tid han så väl tycks behöva, hur jag ska fylla tomrummet han lämnar efter sig vid eventuell frånvaro, och så vidare. Vi har dagen på oss att komma överens.

Om exakt tre veckor idag öppnas portarna till Grimaldi Forum i Monaco. Jag är förväntansfull, pirrig och nyfiken. Jag känner mig lugn och trygg med mina verk, precis så som jag lovade mig själv att jag skulle känna inför dessa utställningar. Tavlorna skulle bli det bästa jag hittills har gjort och jag lovade att inte nöja mig med mindre.

Ett löfte jag lyckades hålla.