Uppdatering!

Ja, det kan nog vara på sin plats med en uppdatering! Det har snart gått ett år sedan mitt viktigaste redskap (vänsterhanden) ansåg att det var dags för time-out. Jag hade då använt den till att skapa ca 40 oljemålningar under ett par års tid för att det sista året måla från morgon till kväll. Den la helt enkelt av och tvingade mig att hitta andra sätt att skapa på. Och det gjorde jag! Högerhanden fick för första gången på 25 år stå i centrum och det gjorde den fasen med bravur. Den hjälpte mig att måla klart de 12 tavlor som några månader senare åkte ner till Grimaldi Forum i Monaco och till Louvren i Paris. Jag fick vara med om två stora, makalösa, annorlunda och häftiga utställningar. Att ställa ut i mitt Paris och på ett av världens största museum kommer nog alltid vara det största jag gjort som konstnär, det var en enorm känsla!

Sedan fortsatte resan till Texas. Med två trötta och utslitna händer började något nytt att ta form. All den inspiration och alla bilder som samlats på hög, all iver och frustration över att inte kunna måla som vanligt tvingade fram nya tankar. Jag gick ifrån mina dukar och medan höger och vänster hand turades om med pennan flyttade jag sakta omkring på mina byggstenar inuti. Tillslut lät jag mig själv landa i andra former av skapande. Jag fann mönster och nya färger. 

Och idag? Ja, allt rör ju sig. Hela tiden. Ingenting står still och än mindre mitt skapande. Mitt inre sprängs av idéer och alla färger och linjer har tagit över min vardag. Vi har samma mål, känner samma begär och behov. Målar jag inte finns jag inte och när jag inte finns söker sig färgerna till alla de rum och tillstånd jag kan tänkas vara i. De kräver min uppmärksamhet, kräver att jag tar hand om dem och gör allt vad de kan för att jag inte ska se något annat än deras längtan efter att få fastna i verkligheten.
Jag måste hela tiden ha mina händer och deras begränsningar i åtanke men samtidigt måste jag också ständigt och ihärdigt söka efter nya vägar att gå för att kunna möta behov, känsla och begär..  Jag är bara dagar ifrån att gå tillbaka till mina dukar, nya oljemålningar ska skapas men ska för händernas skull varvas med andra uttryckssätt.

Så, ja.. Förutom detta så deltar jag den 24 augusti i en stipendieutställning på Galleri Bluelight i Halmstad (24 aug – 1 sep) tillsammans med några andra konstnärer som liksom jag blev utvalda av en jury. Därefter ställer jag ut på Art Gallery ADA i Barcelona i oktober (1-15 okt) för att sedan skeppa med mig mina tavlor till Gallery Quirinus i Köping i november (9-22 nov). Jag har helt enkelt en alldeles fantastisk höst framför mig!

Från utställningen på Louvren.