When everything happens for a reason

Det började i Texas. Eller kanske långt tidigare än så. Kanske när jag träffade Chet första gången eller när jag och Han snurrade runt i Dalarna och alla de där hararna dansade på hans varma melodier. Någonting stort hände iallafall den där första gången och allt som hänt därefter var och är bara resultat av hur alla planeterna på en sekund ställde sig på rad och bara lät allt falla på sin plats. Kanske var drömmen i Paris om spegeln och skelettet av ett djur bara ett led i allt det där som sattes igång.
Hög på endorfiner efter en omvälvande utställning på Louvren så hände ju ändå någonting, där, på en charmig liten kulle utanför Denton, Texas. Någonting annat. Och vi exploderade och skapade mästervärk i våra sinnen och nu plötsligt har vi en deadline framför oss. En verklighet.

Vi gjorde det.

Så kanske var det i Texas en av bitarna lades på plats när den där trasiga vänsterhanden tappert och långsamt plitade fram den röda hjorten. Kanske var det morgonen därpå, när den varma brisen i Denton gjorde pappret fuktigt och yrvakna mygg tvingade in mig till studion igen, som idén föddes. Eller så kanske det var långt tidigare än så.

Deer Anna Engebrethsen Texas