Ett lugn i kaoset

I helgen är vi i Älvsered och fiskar. 3 hela dagar på en av de bästa platserna på jorden. Just nu är det fredag men när denna text publiceras är det lördag och klockan är 20, vi är ute med båten och har lagt oss i lä i en vik. Det är alldeles tyst och vindstilla, den allra bästa tiden på hela dagen. Fiskgjusarna kikar på oss från deras bo högt upp i tallen. Jag köpte en ny Buzzer i Österlen och det är den jag väljer att använda ikväll. Jag kastar in mot vassen och stoppar linan precis innan mitt drag når vattenytan. Vevar in och buzzern surrar på ytan, skvätter upp vatten och lockar till sig storgäddan som jag vet gömmer sig precis där. Vattnet klunkar mot båten, några kor råmar i fjärran och Stefans hundar skäller. Ända hit hör jag hur elden sprakar från vår ö. 

Jag har längtat och nu är jag äntligen här, i mitt paradis.