Litografier

Två dagar tog det av intensivt häng framför datorn innan jag fick färdigt mina produkter som jag valt att ta med till utställningen i Köping. Jag hoppas så att slutresultatet blir bra! I slutet på veckan väntar jag en avi så jag kan plocka ut mina grejer på posten. Jag har så många tankar kring allt jag vill göra, men man måste ju börja nånstans och den här gången fick det bli det mest akuta. Broschyrer till exempel. 


Jag vill göra så mycket mer än att bara måla. Jag vill skapa något lite större, en helhet eller kanske en upplevelse. Det tar emot att bara måla för att hänga upp allt på en vägg. Jag vill att det blir mer än så. En röd tråd genom mer än bara tavlor, genom produkter, musik..

Men tillbaka till idag. Broschyrer är färdigknåpade och likaså litografier. Vilket får mig att fundera över huruvida mina litografier får kallas för litografier? Litografier är en tryckmetod där bilden trycks på sten för att överföras till papper. Och utan vetskap kring vilket tillvägagångssätt företaget som ämnar att trycka mina bilder använder sig av, får mina tryckta bilder kallas för litografier? Är det känsligt eller helt ovidkommande? Har du något klokt svar på det, pappa?

Nu är min paus slut och det är dags att svida om till målarskjortan igen.